• TERMENI ȘI CONDIȚII GENERALE

Denumirea “Nucul din lavanda” si www.nuculdinlavanda.ro sunt denumirea comerciala a locatiei din Stremt, Str. Principala Nr.1A si site-ul companiei LAVANDALEXA SRL, cu sediul at Geomal, Com. Stremt, nr.39, jud. Alba, inregistrata la Registrul Comertului Alba cu nr. J11/1505/19.11.2021, CUI: 45251924.

Termenii si conditiile de mai jos stabilesc drepturile si obligatiile companiei noastre dar si ale utilizatorului site-ului www.nuculdinlavanda.ro, precum si ale persoanelor care viziteaza locatia situata in Stremt, Str. Principala, nr. 1A.

Vanzator si operator al operatiunilor online este LAVANDALEXA SRL cu sediul in Geomal, Com. Stremt, nr.39, jud. Alba, inregistrata la Registrul Comertului Alba cu nr. J11/1505/19.11.2021, CUI: 45251924.

Cumparator – poate fi orice persoana fizica sau persoana juridica sau orice entitate juridica care isi face un Cont in Site si efectueaza o Comanda.

Client – poate fi orice persoana fizica sau persoana juridica care are sau obtine acces la CONTINUT, prin orice mijloc de comunicare pus la dispozitie de catre Lavandalexa SRL (electronic, telefonic sau la locatie etc) 

Utilizator – orice persoana fizica sau persoana juridica inregistrata pe Site, care, prin finalizarea procesului de creare a Contului, si-a dat acordul cu privire la clauzele specifice site-ului din sectiunea Termeni si Conditii Generale.

Coșul meu – secțiune care permite Cumpărătorului să adauge Bunuri sau Servicii pe care dorește să le achiziționeze la momentul adaugării sau la un moment ulterior.

Shop – magazinul online găzduit la adresa www.nuculdinlavanda.ro .

Comanda – un document electronic ce intervine ca formă de comunicare între Vânzător și Cumpărător prin care Cumpărătorul transmite Vânzătorului, prin intermediul Site-ului intenția sa de a achiziționa Bunuri și Servicii de pe Site.

Orice raport stabilit prin achizitionarea de produse sau servicii prin intermediul site-ului www.nuculdinlavanda.ro  este reglementat si interpretat in concordanta cu legile Romaniei, iar utilizatorul, clientul sau cumparatorul admit sa se supuna jurisdictiei exclusive a instantelor competente din Romania. Orice produs si serviciu oferite prin acest site, se adreseaza persoanelor fizice sau juridice care le achizitioneaza in folos propriu fara scop de revanzare. Compania noastra nu are nici o obligatie sau raspundere rezultata ca urmare a revanzarilor succesive de produse si/sau servicii realizate de achizitori prin intermediul site-ului nostru.

Relatia dintre parti este guvernata de Legea Romana cu privire la protectia consumatorului (O.G. nr. 21/1992), legea comertului electronic (Legea nr. 365/2002) si ordonanta de urgenta privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative (O.U.G. nr. 34/2014).

 • UTILIZAREA SITE-ULUI / POLITICA GENERALĂ

Acest document stabileste termenii si conditiile de utilizare ai site-ului/continutului/serviciului de catre utilizator sau client, in cazul in care acesta nu dispune de un alt acord de utilizare valid, incheiat intre LAVANDALEXA si acesta.

Accesul la serviciu se face exclusiv prin accesarea site-ului public www.nuculdinlavanda.ro.

Site-ul/continutul/serviciul permite vizualizarea şi descărcarea materialelor de pe www.nuculdinlavanda.ro  exclusiv pentru scopuri personale, necomerciale, doar in cazul in care acestea nu intra in conflict cu prevederi ale termenilor si conditiilor si implica aderarea utilizatorului sau clientului la prezentele termene si conditii, in afara de cazul in care continutul respectiv nu are conditii de folosire distinct formulate. Este permisă reproducerea parţială a materialelor cu menţionarea sursei, iar în cazul preluării semnificative este necesar să ne contactaţi la contact@nuculdinlavanda.ro  pentru un acord scris. Informaţiile înscrise pe site au caracter informativ şi trebuie tratate ca atare.

Orice utilizare a acestora în afara termenilor si conditiilor de fata, fara acordul scris al LAVANDALEXA SRL este interzisa, fiind considerata furt de proprietate intelectuala, si implica răspunderea în faţa legilor care le protejează.

In cazul in care LAVANDALEXA SRL confera clientului/utilizatorului dreptul de a utiliza sub forma descrisa intr-un acord de utilizare distinct, un anumit continut, la care utilizatorul are sau obtine acces in urma acestui acord, acest drept se extinde numai asupra acelui sau acelori continuturi definite in acord, numai pe perioada existentei acestuia sau acestor continuturi pe site sau al perioadei definite in acord, conform conditiilor definite in acord, in cazul in care acestea exista si nu reprezinta un angajament contractual din partea LAVANDALEXA SRL pentru respectivul utilizator, client sau oricare alt tert care are/obtine acces la acest continut transferat, prin orice mijloc si care ar putea fi sau este prejudiciat in orice mod de pe urma acestui continut, in timpul sau dupa expirarea acordului de utilizare.

Nici un continut transmis catre utilizator sau client, prin orice mijloc de comunicare (electronic, telefonic, etc.) sau dobandit de acesta prin accesare, vizitare si/sau vizualizare nu constituie o obligatie contractuala din partea LAVANDALEXA SRL si/sau al angajatilor LAVANDALEXA SRL care a mijlocit transferul de continut, in cazul in care aceasta exista, fata de respectivul continut.

Prin folosirea site-ului/continutului/serviciului, utilizatorul sau clientul este singurul responsabil pentru toate activitatile care decurg prin folosirea acestuia. De asemenea, acesta raspunde pentru orice daune materiale, intelectuale sau electronice sau de orice alta natura produse site-ului, continutului, serviciului LAVANDALEXA SRL sau oricarui tert cu care LAVANDALEXA SRL are incheiate contracte, in conformitate cu legislatia romana in vigoare.

In cazul in care utilizatorul sau clientul nu este de acord si/sau nu accepta si/sau isi revoca acceptul dat pentru termeni si conditii, acesta poate sa contacteze LAVANDALEXA SRL, sau sa foloseasca legaturile din continutul primit de la LAVANDALEXA SRL destinate acestui scop si astfel:

Acesta renunta la: accesul la serviciu, alte servicii oferite de LAVANDALEXA SRL prin intermediul site-ului, primirea buletinelor informative si/sau comunicarilor din partea LAVANDALEXA SRL de orice natura (electronic, telefonic, etc), fara nicio garantie ulterioara din partea LAVANDALEXA SRL.

LAVANDALEXA SRL va sterge toate datele care fac referire la acesta din baza sa de date, fara nici o obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese.

Clientul / utilizatorul poate reveni in orice moment asupra deciziei sale de a fi de acord si/sau a accepta termenii si conditiile, sub forma in care acestea vor fi disponibile in acel moment.

Clientul nu poate sa revoce acordul exprimat in favoarea termenilor si conditiilor pe perioada derularii unui contract, sau pana in momentul in care acesta nu va achita contravaloarea tuturor contractelor neonorate fata de LAVANDALEXA SRL.

In cazul in care Clientul a achitat contravaloarea tuturor contractelor neonorate fata de LAVANDALEXA SRL si isi revoca acordul exprimat in favoarea termenilor si conditiilor pe perioada derularii unei comenzi,LAVANDALEXA SRL va anula comanda acestuia fara nici o obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese.

 • COMANDA

Produsele si serviciile pot fi comandate doar prin intermediul magazinului on-line www.nuculdinlavanda.ro  (denumit în continuare “shop“), efectuând pentru comandă următorii paşi:

 • cumpărătorul poate lansa comanda doar dupa ce isi creaza un cont
 • cumpărătorul îşi alege produsul cu caracteristicile dorite (tip produs, numar de bucati, pachete speciale) şi îl adaugă în coşul de cumpărături
 • prin selectarea opţiunii “vezi coș” cumpărătorul va putea să vizualizeze, înainte de efectuarea comenzii propriu-zise, conţinutul coşului şi valoarea totală a comenzii
 • tot în această secţiune a shop-ului, cumpărătorul va putea să selecteze modalitatea de livrare.Costul pentru acest serviciu va fi afisat pentru fiecare comanda in parte
 • prin selectarea opţiunii “Finalizarea comenzii”, cumpărătorul va completa un formular cu mai multe  informaţii, indiferent de metoda de livrare selectată, necesare pentru facturarea comenzii:

           numele şi prenumele cumpărătorului

           tip client: persoană fizică/ persoană juridică

           date companie

           e-mail şi contact telefonic al cumpărătorului

           adresa de livrare

           metoda de livrare

           metoda de plată

           confirmarea comenzii

 • pentru confirmarea finală, cumpărătorul trebuie să revizuiască încă o dată detaliile comenzii şi metoda de livrare şi să selecteze opţiunea “plasare comandă”;
 • selectarea platii cu cardul va redirecţiona pagina către platforma mobilpay.ro. Se poate efectua plata online cu cardul personal sau al firmei cumpărătorului, în condiţii de siguranţă deplină. Cardurile acceptate la plată sunt cele emise sub siglele VISA (Classic si Electron) şi MASTERCARD (inclusiv Maestro, dacă au cod CVV2/CVC2). Plata se bazează pe un sistem securizat de procesare a tranzacţiilor online care oferă confidenţialitate, siguranţă şi simplitate în achiziţia produselor şi serviciilor prin Internet. Pentru plăţile prin card bancar nu este perceput nici un commision. Procesarea datelor de card se face în mod exclusiv prin intermediul băncii. Shop-ul nostru nu solicită şi nu stochează niciun fel de detalii referitoare la cardul cumpărătorului.
 • după completarea pașilor necesari efectuării plății în cadrul platformei mobilpay.ro, cumpărătorul va fi notificat printr-un email la adresa furnizată anterior, că înregistrarea comenzii sale s-a efectuat cu succes.

Dupa validarea plății, personalul nostru va pregăti comanda pentru livrare; după completarea acestui proces, în funcție de modalitatea de livrare selectată anterior de cumpărător.

Toate informatiile folosite pentru descrierea Bunurilor si/sau a Serviciilor disponibile pe shop (imagini statice / dinamice / prezentări multimedia / etc.) nu reprezintă o obligație contractuală din partea Vânzătorului, acestea fiind utilizate exclusiv cu titlu de prezentare.

Toate comenzile primite prin shop sunt considerate a fi ferme. Produsele comandate, aflate pe stoc, se pot storna după efectuarea comenzii de către cumpărător, doar dacă nu au fost deja expediate, iar cumpărătorul notifică shop-ul de opțiunea de renunțare la comandă, cel mai târziu până la momentul expedierii lor, prin email sau telefonic.

Prin trimiterea comenzii, cumpărătorul confirmă acordul său cu conţinutul integral al condiţiilor comerciale în vigoare pentru shop la momentul plasării comenzii. Simultan acceptă preţurile care sunt valabile la momentul trimiterii comenzii şi termenul de livrare, în funcție de opțiunea de livrare aleasă.

Cheltuielile cumpărătorului apărute în cursul utilizării mijloacelor de comunicare la distanţă, în legătură cu încheierea contractului de vânzare-cumpărare (cheltuieli pentru conectare la internet, cheltuieli pentru apeluri telefonice) sunt suportate de către cumpărător.

Toate tarifele aferente Bunurilor și/ sau Serviciilor prezentate pe Shop sunt exprimate în lei (RON) și includ T.V.A.

 • FACTURARE ȘI PLATĂ

Prețurile Bunurilor și Serviciilor afișate în cadrul site-ului www.nuculdinlavanda.ro includ T.V.A. conform legislației în vigoare.

Vânzătorul va emite către Cumpărător o factură pentru Bunurile și Serviciile livrate, obligația Cumpărătorului fiind să furnizeze toate informațiile necesare emiterii facturii conform cu legislația în vigoare.

Vânzătorul va transmite Cumpărătorului factura aferentă Comenzii ce conține Bunuri și/sau Servicii vândute, exclusiv în format electronic, prin adăugarea facturii în Contul Cumpărătorului sau prin poșta electronică, la adresa de e-mail menționată de Cumpărător în Contul său.

Modalități de plată 

Plata se poate face cash prin ramburs la primirea coletului sau online cu card bancar (Visa/Mastercard/ Maestro).

Daca ati ales metoda de plata “Ramburs”, achitarea contravalorii produselor, a serviciilor de transport si al costului serviciului de ramburs se va face in momentul predarii coletului de catre firma de curierat.

Daca ați ales metoda de plată “Online prin card bancar” este necesar sa completati un formular cu informatiile despre cardul dumneavoastră în pagina securizată a procesatorului de plăți Netopia.

– Plățile cu carduri de credit/debit emise sub sigla Visa și MasterCard (Visa/Visa Electron si MasterCard/Maestro) se efectuaează prin intermediul sistemului “3-D Secure” elaborat de organizațiile care asigură tranzacțiilor on-line același nivel de securitate ca cele realizate la bancomat sau în mediul fizic, la comerciant.

– “3-D Secure” asigură în primul rând că nici o informație legată de cardul dumneavoastră nu este transferată sau stocată, la nici un moment de timp, pe serverele magazinului  sau pe serverele procesatorului de plăți, aceste date fiind direct introduse în sistemele Visa și MasterCard.

 • LIVRAREA ȘI TRANSPORTUL

Produsele comandate de pe site-ul nostru se livreaza in toata tara printr-o firma privata de curierat – SAMEDAY. Produsele sunt ambalate in cutii de carton si sunt sigilate si etichetate corespunzător, pe tot parcursul transportului pana la livrare.

Comenzile sunt livrate de la depozitul nostru şi ajung la destinație în interval de maxim 3-5 zile lucrătoare de la data  ridicării coletului de către firma de curierat, fie la domiciliul dvs. fie la Easybox-ul ales în momentul plasării comenzii. 

Timpul de livrare poate suferi modificări în funcție de volumul de comenzi înregistrate intr-o anumită perioada, dar si de gradul de încărcare al firmei de curierat.

Cumpărătorul este obligat să controleze ambalajul şi să preia produsul de la curier doar dacă nu este deteriorat ambalajul. În caz contrar, este necesară întocmirea unui proces-verbal cu persoana care asigură curieratul, în legătură cu deteriorarea ambalajului sau respingerea produsului.

 • ANULARE COMANDĂ

Vânzătorul poate anula Comanda efectuată de către Cumpărător, în urma anunțării prealabile a Cumparatorului, fără nicio obligație ulterioară a vreunei părți față de cealaltă sau fără ca vreo parte să poată să pretindă celeilalte daune-interese în următoarele cazuri:

 • neacceptarea de către banca emitentă a cardului Cumpărătorului, a tranzacției, în cazul plății online;
 • invalidarea tranzacției de către procesatorul de carduri agreat de SC Lavandalexa SRL, în cazul plății online;
 • datele furnizate de către Client/Cumpărător, pe Shop sunt incomplete și/sau incorecte;
 • produsul nu se mai fabrică sau nu se mai livrează;
 • preţul produsului a crescut substanțial.

În cazul în care se produce o astfel de situaţie, personalul shop-ului va contacta imediat cumpărătorul, telefonic sau prin e-mail, pentru a îi comunica acestuia procedura de urmat (anularea unei părţi a comenzii, înlocuirea produsului comandat cu altul, anularea întregii comenzi, etc.).

În cazul plăților online, Vânzătorul nu este/nu poate fi făcut responsabil pentru niciun alt cost suplimentar suportat de Cumpărător, incluzând dar nelimitându-se la comisioane de conversie valutară aplicate de către banca emitentă a cardului acestuia, în cazul în care moneda de emitere a acestuia diferă de RON. Responsabilitatea pentru această acțiune o poartă numai Cumpărătorul.

 • RETRAGERE DIN CONTRACT

Cumpărătorul are dreptul să se retraga din Contract, respectiv să returneze un Bun sau să renunțe la un Serviciu, în termen de 14 zile calendaristice, fără invocarea niciunui motiv și fără a suporta alte costuri decât cele de livrare. Astfel, potrivit OUG nr 34/2014, perioada de returnare a unui Bun sau renunțare la un Serviciu expiră în termen de 14 zile de la:

– ziua în care Cumpărătorul intră în posesia fizică a ultimului Bun – în cazul în care Cumparatorul comandă printr-o singură comandă produse multiple care vor fi livrate separat;

– ziua în care Cumpărătorul intră în posesia fizică a ultimului Bun sau a ultimei piese – în cazul livrării unui produs care constă din mai multe loturi sau piese;

În cazul în care Cumpărătorul decide să se retragă din Contract, acesta va putea completa online formularul de retur care se regăsește pe shop.

La primirea formularului, vânzătorul va reveni cu un raspuns în maxim 5 zile lucrătoare.

Produsul returnat trebuie să fie în aceeași stare în care a fost livrat, în ambalajul original sau similar, astfel incât să fie protejat în timpul transportului. De asemenea, el trebuie să fie insoțit de accesoriile sau cadourile cu care a fost livrat.

Cumpărătorul trebuie să trimită produsul ca şi colet standard fără ramburs, la adresa specificată prin email de vânzător, prin orice modalitate de curierat aleasă de cumpărător. Atentie : Trimiterile cu ramburs nu vor fi preluate.

În cazul neîndeplinirii de către Cumpărător a uneia din condiţiile specificate mai sus, returul nu va putea fi accept de către Cumpărător, iar produsul va fi trimis înapoi, cumpărătorul neavând în acestă situație obligația de a returna Cumpărătorului prețul produsului.

Banii pentru preţul integral al produsului vor fi viraţi de către Vânzător în contul Cumpărătorului cel târziu în termen de 10 zile lucrătoare după obţinerea fizică a produsului.

 • RESPONSABILITĂȚI

LAVANDALEXA SRL nu oferă nicio garanție că produsele comandate de pe www.nuculdinlavanda.ro  vor satisface în totalitate dorințele utilizatorului cu privire la produsele comandate.

Compania noastra nu poate garanta  funcționarea site-ului sau corectitudinea informatiilor prezentate în cadrul acestuia. Totuși, ne vom preocupa să  actualizam informațiile, astfel încât cat mai putine erori de orice tip sa apară.

 • DATE CU CARACTER PERSONAL

LAVANDALEXA SRL prelucrează datele personale cu respectarea cerințelor Regulamentului UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date („GDPR”). 

LAVANDALEXA SRL va administra în condiții de siguranță și numai pentru scopurile specificate, datele personale ale persoanelor vizate, respectiv ale utilizatorilor Shop-ului precum și ale Participanților. Pentru mai multe informații, deschide Privacy Policy la secțiunea dedicată de pe Shop.  

Prezentele condiţii intră în vigoare începând cu data de 20.11.2022

 • ALTE CLAUZE

LAVANDALEXA SRL îşi rezervă dreptul de a înceta activitatea site-ului www.nuculdinlavanda.ro fără vreo notificarea prealabilă. De asemenea, este indreptatita sa modifice numele sau denumirea anumitor pagini sau sub-sectiuni din site fara o notificare prealabila

Prezentul document şi utilizarea www.nuculdinlavanda.ro  sunt guvernate de legea din România şi sunt supuse competenţei exclusive a instanţelor române, orice modificare legislativă care afectează într-un fel sau altul dispoziţiile prezentate în acest document fiind în afara controlului companiei noastre, dar a căror respectare este absolut obligatorie.

Termenii şi Condiţiile de utilizare expuse în acest document reprezintă Contractul dintre dumneavoastră şi LAVANDALEXA SRL, pe care trebuie să îl acceptaţi şi respectaţi pentru a putea utiliza serviciile noastre online, pe site-ul www.nuculdinlavanda.ro .

Termenii şi Condiţiile din acest Contract înlocuiesc alte înţelegeri anterioare scrise sau verbale, dintre utilizatorul site-ului şi LAVANDALEXA SRL.

Ne rezervăm dreptul de a putea efectua orice modificări ale acestor prevederi, precum și orice modificări ale site-ului/structurii acestuia/serviciului, inclusiv modificări ce ar putea afecta site-ul și/sau orice conținut fără notificare prealabilă a utilizatorului sau clientului.

LAVANDALEXA SRL nu va putea fi făcută responsabilă pentru eventualele erori apărute pe site din orice cauza, inclusiv din cauza unor modificări, setări, etc., care nu sunt făcute de către administratorul site-ului. De asemenea, compania noastră  nu răspunde de vânzarile subsecvente realizate în alte jurisdicții de către terțe persoane care nu au acordul nostru expres pentru aceste vânzări subsecvente.